Onko astiastojen aika jo ohi?

Nettikirppikset ja fyysiset kirppikset ovat täynnä vanhoja astiastoja, mutta vieläkö ihmiset haluavat astiastoja koteihinsa? Astiasto trendit vaihtelevat paljon ja on vaikea ennustaa, mitkä astiat menevät kaupaksi. Iltasanomien mukaan 2000-luvun alussa valmistetut astiastot on tehty käytettäviksi jokaisena päivänä eikä niinkään vain juhlissa, eikä näitä astioita haluta keräillä. Ihmiset myös pitävät arjen helppoudesta ja Marie Kondon opeista: mikä ei tuota iloa, saa lähteä. Tämän vuoksi monet astiastot päätyvät myyntiin.

Astiastojen kauneus

Mutta ne iloa tuottavat astiastot! Eikö jokaisesta arkipäivästä voisi tehdä juhlaa esteettisesti miellyttävillä astioilla. Ainakin Fyrklövern verkkokaupassa pääsee ihastelemaan erilaisia astiastoja. Ja onhan se myönnettävä, ne ovat yksinkertaisesti upeita. Arkena ei yleensä ehdi eikä jaksa tehdä hienoja kattauksia, mutta kauniilla astioilla arjesta saa tehtyä hieman loistokkaampaa pienellä vaivalla.

Vaikka hienot astiat olisi arkikäytössä, niin juhlapäivinä ne pääsevät oikeuksiinsa! Kuinka kaunista se onkaan kun myöhäissyksyn illanistujaisissa kattaa pöytään kultareunaiset lasit, messinginväriset aterimet ja geometrisillä kuvioilla koristellut lautaset. Puhumattakaan lautasliinoista, kynttilöistä ja pöytäkoristeista. Täydellistä, huippuravintolan tunnelma kotioloissa!

Lainaksi kaverille

Jos päättää hankkia itselleen astiaston tai useamman, niin niiden avulla voi hankkia jopa pientä taskurahaa. Astiastoja voi lainata kavereille, puolitutuille tai jopa tuntemattomille. Kaveripiireissä on usein monia juhlia eikä kaikki halua varautua suuriin vierailijamääriin astiastoilla. Tällöin astiaston omistava henkilö rientää apuun. Astiastojen käyttö on myös ekologisempi vaihtoehto, näin ei synny jätettä kertakäyttöastioista.