Kaikki mitä tarvitset matkalle mukaan

Oli matkan kohde sitten Espanjan aurinkorannat tai Amerikan suuret kaupungit, on hyvä tarkistaa, että matkassa on mukana kaikki tarvittava. Matkakohteen mukaisen vaatetuksen pakkaamisen jälkeen on syytä tarkistaa, että mukana on kaikki hyödyllinen passista lähtien, jotta loma ei tyssäisi heti lentokentälle.

Passin lisäksi on hyvä tarkistaa, että passi on voimassa matkan ajan. Ja jos matkakohde vaatii viisumin, se on hankittu ja myöskin voimassa matkan ajan. Matkalla on hyvä olla myös asian mukainen vakuutus ja jos kohteena on Euroopan kaupungit, eurooppalainen sairaanhoitokortti kustantaa sairastapauksessa suurimman osan lääkärikuluista. Tämän lisäksi henkilökohtaiset lääkkeet resepteineen on hyvä ottaa mukaan asianmukaisesti pakattuna. Ulkoministeriön sivuilla kannattaa tehdä matkustusilmoitus, jolloin ulkoministeriö osaa kohdemaassa onnettomuuden sattuessa etsiä sinua.

Toiseen maanosaan matkatessa

Jos kohteena on maa, joka ei käytä euroja, on hyvä ottaa mukaan paikallista valuuttaa, sillä joka paikassa ei pankkikortilla pärjää. Ulkomailla on hyvä maksaa luottokortilla, jolloin sinulla on vakuutus myös mahdollisen huijauksen varalle.

Jos kohdemaa käyttää erilaista sähköverkkoa, on hyvä ottaa mukaan adapteri, johon oman puhelimen laturin saa kiinni. Varavirtalähde on myös hyvä ottaa mukaan, jolloin puhelimen saa ladattua tarvittaessa. Joihinkin maihin matkatessa tarvitsee erikseen rokotuksen. Lisää tietoa rokotteista löytyy terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Aurinkolasit ja juomapullo ovat jokaisen matkailijan luottotavaroita. Tällä sivulla voit painattaa aurinkolasit tai juomapullon omalla tekstillä, jolloin jano ei pääse yllättämään eikä aurinko häikäisemään, eli matkaan vain!