Nauti matkustamisesta

Lomalle lähtiessä ajatuksissa siintää määränpää, jossa voi löytyä lämmin merivesi, huojuvat palmut ja lämpimät yöt. Toisille se merkitsee matkaa kohti laskettelurinteitä ja takkatulta. Monet nauttivat oman mökin rannasta ja rikkomattomasta hiljaisuudesta. Bussia, junaa tai lentokonetta odotellessa ei jaksaisi millään malttaa, että pääsisi perille upeaan kohteeseen.

Matkustaminen on osa lomaa

Oli matka pitkä tai lyhyt, kannattaa siitä ottaa kaikki irti. Kiire kannattaa jättää kotiportille ja nauttia myös matkan tekemisestä. Kun unohtaa valtavan hopun päämäärään, osaa myös nauttia niistä hetkistä, kun matkustaa.Matkan voi käyttää hyödyksi monin tavoin. Hyvät tietoliikenneyhteydet mahdollistavat matkan aikana työn tekemisen, asioiden hoitamisen ja yhteydenpidon. Rentoutumisen tarpeessa oleva kääntää katseensa ohi viliseviin maisemiin ja antaa ajatusten laskeutua lomaasentoon. Junissa, busseissa ja lentokoneissa voi myös viihdyttää itseään monin tavoin. Tässä muutama vinkki matkailijalle:

  • Puhelimesta tai tabletista voi katsoa ne sarjat tai leffat, joita ei ole ehtinyt arjen kiireiden takia. Nyt on aikaa!
  • Toimivien nettiyhteyksien avulla voi maksaa laskut ja hoitaa muut tärkeät asiat ennen lomakohteeseen saapumista. Rästiin jääneiden työtehtävien hoitaminenkin onnistuu näppärästi.
  • Pelaaminen virittää hyvin tunnelmaan, jos aika alkaa tuntua pitkältä. Slots -peleillä löytyy viihdykettä ja mahdollisuuksia mahtaviin voittoihin.
  • Puhelimeen voi ladata ennen matkaa oman listan lempimusiikkia.
  • Ellei matkalaukkua halua täyttää paksuilla opuksilla, voi tabletille ladata e-kirjoja.

Matkalla lasten kanssa

Lapset asettavat matkustamiseen omat vaatimuksensa, ja erityisesti nuoremman väen viihtyvyyteen kannattaa panostaa. Hyvin suunniteltu on tässä asiassa puoliksi tehty. Lasten kanssa matkaan tulee varautua hyvin jo etukäteen. Heille matkustamisen tärkein asia on vanhempien tunnelma. Kiristynyt ääni ja hermoheikko isä saavat koko pesueen tunnelman nopeasti jännittyneeksi.Kun kaikilla on iloinen mieli ja matkustamisesta tehdään kivaa, onnistuu pidempikin reissu useimmiten ilman huutoa, mökötystä ja kitinää. Lasten kohdalla on hyvä muistaa, että he osaavat kiinnostua monista asioista, jotka menevät aikuisilta ohi. Lentokentän tapahtumat, junan konduktööri tai bussimatkalla nautittu virvoke ovat lapselle isoja asioita, joita he jaksavat ihmetellä. Perheen nuorimmat pitävät kovasti myös mobiilipeleistä, ja se tärkein unilelu pelastaa monta tilannetta.