Jalkapallomatka Liverpooliin

Luoteis-Englannin Liverpool on oiva matkakohde jalkapallosta kiinnostuneille. Tämä noin puolen miljoonan ihmisen kaupunki on historiallinen jalkapallon pyhättö. Liverpool on yksi maailman suosituimmista ja menestyneimmistä jalkapalloseuroista, jolla on 1800-luvulle asti ulottuva värikäs historia. Liverpooliin lähteäkseen ei tarvitse olla jalkapallon suurystävä, pienikin kiinnostus riittää tuomaan varmasti ikimuistoisen matkan. Onhan kaupungissa toki muutakin kuin jalkapallo.Jalkapallo on kuitenkin suuressa roolissa kaupungin elämässä. Liverpoolin jalkapallojoukkue pelaa Anfieldin stadionilla, joka vetää sisään huikeat 54 074 ihmistä. Hanki itsellesi Liverpool pelipaita ja astu muiden punapaitojen sekaan, kuullaksesi valtaisalla volyymilla ja tunteella laulettavat kannatuslaulut, englantilaisen oluen virratessa. Paikalliset kannattajat ottavat ulkomaiset kannattajat hyvin joukkoonsa – varsinkin jos päälläsi on Liverpoolin pelipaita.

You’ll never walk alone

”You’ll never walk alone” on Liverpoolin kannattajien motto, ja se totisesti pätee koko kaupunkiin. Englantilaiset ovat tunnetusti taitavia juomaan olutta, eikä Liverpool ole poikkeus. Pubeja löytyy joka lähtöön, kaupungin ihmiset ovat iloisia ja juhlinta paikallisten kanssa on mitä erinomaisin tapa viettää iltaa. Lisäksi kaupungista löytyy Unescon maailmanperintökohteita keskustan satama-alueilta.Yksin ei myöskään tarvitse kulkea, vaikka olutkaan ei maistuisi. Liverpoolista löytyy useita upeita katedraaleja, jotka ovat näkemisen arvoisia. Lisäksi kulttuurillisesti Liverpool on erittäin rikas, ja moni kuuluisa bändi ja artisti onkin lähtöisin Liverpoolista – kuuluisimpana lienee The Beatles. Mikäli jalkapallo kuitenkaan yhtään kiinnostaa, on ehdottoman suositeltavaa mennä katsomaan Liverpoolin peliä, ja kokemaan ainutlaatuinen yhteisöllisyys.

Milloin ja miten mennä?

Paras ajankohta matkalle on ehdottomasti silloin, kun Anfieldillä pelataan Merseysiden derby, eli paikallisottelu Evertonia vastaan. Liverpool ja Everton olivat ennen samaa seuraa, mutta ne irtaantuivat toisistaan Anfieldin stadionin maksuista johtuvien riitojen vuoksi vuonna 1892, josta lähtien paikallisderbyt ovat olleet perinteikkäitä. Tunnelma stadionilla on tällöin huipussaan, eikä vastaavaa jalkapalloelämystä pääse kokemaan juuri missään muualla.Helpoin tapa Suomesta Liverpooliin pääsemiseksi on lentää lähellä sijaitsevaan Manchesteriin, ja suunnata sieltä jollain kulkuvälineellä Liverpooliin. Liverpoolissa on oma lentokenttä, mutta sinne matkustaminen Suomesta vaatii useamman välilaskun. Lennon voi ottaa myös Lontooseen, ja matkustaa Liverpooliin julkisilla. Lisäksi matkatoimistoilta voi tiedustella Liverpool-jalkapallomatkoja, joihin on sisällytetty kaikki tarvittava valmiiksi, jolloin se on erityisen helppo vaihtoehto.