Urheilumatkat

Lomamatkalla kaivataan usein rentoutumista ja laiskottelua, mutta voit helposti yhdistää lomailun myös urheiluharrastukseesi. Mieti etukäteen, mikä urheilulaji kiinnostaa juuri sinua ja valitse sopivin lomakohde sen mukaan. Laskettelu Alpeilla, pyöräily Hollannissa, sukeltaminen Tyynenmeren rannikolla ovat ainutlaatuisia tapoja viettää loma urheilun merkeissä.

Pyöräilijän unelmalomakohde täytyy olla Hollanti. Hollannissa on arviolta yli 19 000 kilometriä pyöräteitä. Jos otat pyöräsi mukaan tai ostat sen paikan päällä, voit pientä korvausta vastaan jopa ottaa sen mukaan junaan. Vuokrapyöriä löytyy joka kaupungista, ja reittivinkkejä saa turisti-informaatioista ja hotelleista.

Suomalaiset hiihtokeskukset ovat varsin pieniä verrattuna Alppien huikeisiin vuoristoreitteihin. Jyrkimpiin mäkeihin ei kannata aloittelijana mennä, mutta oppaan kanssa uskaltaa mennä pidemmällekin retkelle. Kannattaa tarkistaa etukäteen, mitkä hiihtokeskukset ovat sopivia juuri sinun taidoillesi. Vuokraa varustus paikan päällä, niin vältyt painavilta kantamuksilta.

Uuden urheiluharrastuksen voi helposti aloittaa ulkomailla. Ehkä löydät uuden suosikkilajin!Lomakohteissa järjestetään kursseja, joilla voit kokeilla eksoottisimpia urheilulajeja kuten surffausta. Esimerkiksi sukellussertifikaatin voi hankkia halvalla Australiassa tai Thaimaassa ja koulutus kestää vain muutaman päivän.