Lentoa odotellessa

Vähänkään pidempiä matkoja harrastaville tulevat erittäin tutuiksi lentokentät, niiden käytävillä samoilu ja tuoleilla istuskelu. Lähtökentälle täytyy suunnata varmuuden vuoksi hyvissä ajoin, ja lisäksi matkaan saattaa sisältyä yksi tai useampia välilaskuja, koneen vaihtamisia, myöhästymisiä ja pahimmillaan lentojen peruuntumisia. Odottavan aika on tunnetusti pitkä, joten kentillä istuskeluun kannattaa varautua. Viihdykettä voi hyvin ottaa mukaan jo kotoa, eikä kenttien tax free -kauppojen, ravintoloiden ja kahviloidenkaan mahdollisuuksia kannata unohtaa.

Harrasta matkalla

Kiireinen matkaaja voi käyttää lentokentillä odottelun työsähköpostien läpikäymiseen tai tenttiin valmistautumiseen. Jos olet kuitenkin lomalla tai kaipaat ennemminkin rentoutumista kuin muistutusta arjen kiireistä, voi harrastuksiin keskittyminen tehdä odottelusta mukavampaa. Ota jo kotoa mukaan kevyt pokkari, lehti, sudokuita tai ristisanoja. Myös kompaktin kokoiset käsityöt, kuten virkkaaminen, onnistuvat mainiosti kentälläkin. Metallisen virkkuukoukun sijaan mukaan kannattaa varmuuden vuoksi ottaa puinen tai muovinen koukku, ettei turvatarkastuksessa tule ongelmia. Näitä ja muita virkkuutarvikkeita löytyy valtava valikoima verkossa.

Hyödynnä kentän palveluita

Jos kentällä odottelua on paljon, saattaa innostus kotoa tuotuihin viihdykkeisiin tai älypuhelimelta löytyviin ajanvietteisiin huveta jo alkumatkasta. Pelkän istumisen sijaan on myös hyvä hieman jaloitella ja kierrellä kenttää. Kentiltä saatat löytää esimerkiksi kirjastoja, lasten puuhanurkkauksia ja taidenäyttelyitä. Kauppojen valikoimia voi tyytyä ihastelemaan tai niistä voi ostaa viime hetken hankintoja, tuliaisia ja matkaeväitä. Ravintoloiden ja kahviloiden joukosta kukin varmasti löytää mieluisensa. Mikä onkaan mukavampaa kuin virkata kera espresson tai lukea kirjaa kera croissantin.